17 September 2011

Conapt Concept


Don't know if I'd already put this here, 'cause it's over a year old...

08 September 2011

Radosne vijesti...


Epizoda Sergeja (iz ciklusa Pjesama o Sergeju) koju je napisao Jurica Starešinčić (trivia: na prvoj tabli sam mu krivo upisao prezime i stisnuo ga u Starešinić) konačno je zgotovljena. Gledajući na vrijeme proteklo otkako sam primio scenarij i krenuo crtati prvu tablu, ovaj osmotablični eksperiment (da, jer sam prvi put u životu krenuo crtati strip kistom) trajao je nekih godinu i pol, što me vjerojatno stavlja negdje u Hall of Shame najsporijih strip-crtača (Vixen neću ni spominjati... iako, evo, spomenuo sam je). Ironično, jer sam zadnje četiri table (odnosno pola stripa) nacrtao u samo četiri dana. Ne znam što me spopalo, no eto.

Na mjestima je uočljiva i promjena stila, što je možda dijelom i posljedica prelaska sa 'jeftinih' kistova na džukopreporučeni Winsor & Newton. Kad smo već kod Džuke; sva sreća što nemam naviku iznova crtati table kojima nisam zadovoljan. Ne bih nikad dovršio strip! :D

Zanemarite onaj post sa predviđanjima za rujan: sve se promijenilo, jer iznenada sam se našao zaposlen. Naime, predajem engleski u jednoj srednjoj školi u Borovu. Privremeno, stalno? Ne znam još, vidjet ćemo. Iako mi to sad daje mogućnost isprobavanja one teorije o poslu i slobodnom vremenu, bojim se da mi je diplomski postao glavni prioritet. U najgorem slučaju, bacam se na Vixen čim diplomiram.

Wish me luck. :)

07 September 2011

Max Jaguar #28


Čitajte Nove i Jedine Avanture Maxa Jaguara u Povrtnoj Zavjeri!

Scenarij by mcn:

1.) Kraba mrtav na podu, škare posred leđa zabijene duboko, smrtonosno. Doktor Šlafrok nad njim se glupira, valjda od olakšanja. Max/Novak primio Josifa/Bauka za mišice i srdačno mu zahvaljuje, dok Josif utučeno izbjegava njegov pogled.
Šlafrok: I ubica je - BATLER!
Max/Novak: Josife, nemam reči kako da vam zahvalim!
Josif: Gospodine grofe, Rosa ...

2.) Krupno na Novakovo zaprepašteno lice, Josifov POV.
Josif (off): ... Rosa je umrla.
Max/Novak: Umrla? Od onog malog uboda?

3.) Profesor Šlafrok, okrenut nam leđima, osvrne se malo da nam dobaci nešto preko ramena, možda uz sablasno osvijetljenje i podignut objašnjavajući kažiprst.
Šlafrok: Ako je od naše ruže, onda nije mrtva! Treba samo da je se posadi i ponovo će da nikne ...
Šlafrok: ... ZA STOTINU GODINA!

05 September 2011

Danas...

... sam skoro završio Sergeja.

I za kaznu dobio posao.