08 September 2011

Radosne vijesti...


Epizoda Sergeja (iz ciklusa Pjesama o Sergeju) koju je napisao Jurica Starešinčić (trivia: na prvoj tabli sam mu krivo upisao prezime i stisnuo ga u Starešinić) konačno je zgotovljena. Gledajući na vrijeme proteklo otkako sam primio scenarij i krenuo crtati prvu tablu, ovaj osmotablični eksperiment (da, jer sam prvi put u životu krenuo crtati strip kistom) trajao je nekih godinu i pol, što me vjerojatno stavlja negdje u Hall of Shame najsporijih strip-crtača (Vixen neću ni spominjati... iako, evo, spomenuo sam je). Ironično, jer sam zadnje četiri table (odnosno pola stripa) nacrtao u samo četiri dana. Ne znam što me spopalo, no eto.

Na mjestima je uočljiva i promjena stila, što je možda dijelom i posljedica prelaska sa 'jeftinih' kistova na džukopreporučeni Winsor & Newton. Kad smo već kod Džuke; sva sreća što nemam naviku iznova crtati table kojima nisam zadovoljan. Ne bih nikad dovršio strip! :D

Zanemarite onaj post sa predviđanjima za rujan: sve se promijenilo, jer iznenada sam se našao zaposlen. Naime, predajem engleski u jednoj srednjoj školi u Borovu. Privremeno, stalno? Ne znam još, vidjet ćemo. Iako mi to sad daje mogućnost isprobavanja one teorije o poslu i slobodnom vremenu, bojim se da mi je diplomski postao glavni prioritet. U najgorem slučaju, bacam se na Vixen čim diplomiram.

Wish me luck. :)

4 comments:

Biuk said...

Gud lak sa svim! Moje čestitke glede stripa, a čestitke tvoje kolegice Tihane Biuk glede predavanja engleskog!

Domigorgon said...

Hvala, kolege. :)

Maxim said...

Mazel Tov! :)

Prvi dan nastave, prizn ruls, polomi nekom srednjošklocu cupi, da se zna ko je gazda.

jurica said...

je, je... kak se zovu oni filmovi s bivšim special forces što dolaze u škole praviti reda?

to trebaš gledati za inspiraciju.

hop cup slomljena ruka, hop cup noga u glavu - i odjednom blažena tišina i djeca ponavljaju stihove T.S.Eliota na savršenom oksfordskom engleskom:
"i think we're in the rats' alley
where the dead left their bones"
:-)