11 February 2013

Džuka Džabalebaroš 32


Trivia: "Lega Lezilebović" bilo je drugo radno ime za Džuku Džabalebaroša. Ideja da ga ukomponiram u strip kao antagonista bila je Macanova. Hoće li se zapravo pojaviti u stripu ili će biti negativac iz sjene? That remains to be seen (daah-daah-daaam!)!

In other news, počeo sam reprizirati Džuku na Facebooku (jedna pasica svake nedjelje), pa slobodno lajkajte ako imate lica (pun intended).

Also, ne znam koliko pratite Kickstarter (sajt za nezavisno financiranje raznoraznih projekata), ali osobno sam sudjelovao (ili se barem veselim) kod nekih video-igara. Za ljubitelje Baldur's Gate ili Icewind Dale serijala, tu je Project: Eternity. Za turn-based RPG-e poput orignalnih Fallouta tu je Wasteland 2. Posebno se veselim oživljavanju već pomalo mrtvog žanra, a to su klasične point-and-click avanture: Broken Sword 5, The Longest Journey 3, Double Fine Adventure. Sve su u pitanju igre čiji su prethodnici i kreatori već pokazali kvalitetu i iskustvo, a nude nadu u revival (da ne kažem renesansu) spomenutih žanrova. Živi bili... :)

2 comments:

Maxim said...

Ih, zadnju od tih kompjuter igara koje sam igrao je bio Heroes of Might and Magic, mislim dvojka, prije ohoho. Jadna grafika, šleper zabave.

Ove ostale baš i ne znam, osim Broken Sworda kojeg je bilo i za plejstešn. Jbg, kad sam konzolaš. Tj. bio.

Inače, taj Kickstarter mi nema smisla osim ako su u pitanju veći projekti poput igara ili filmova, nedavno mi je neki amer ponudio da crtam za njih neki oneshot nebuloznog krosover naslova, kojeg bi oni, na temelju par tabli, kikstartali. Tri-četiri dana sam smišljao što da im dogovorim, a onda sam odustao od odgovora svezajedno.

Vjerojatno zbog samog naslova - "poznata afroamerička ličnost" protiv Dinosaura.

Domigorgon said...

Ček dis aut, den: www.kickstarter.com/year/2012