05 October 2010

Dvajsčetverosatno crtanje stripa...

... bilo je manje nego što sam očekivao. Bilo je više nego što sam očekivao. Bilo je upravo ono što sam očekivao. Više-manje. :)

Možete vidjeti moju galeriju, ako već niste... primijetit ćete da je strip nedovršen. Došao sam do pola, dvanaest stranica od dvajsčetiri. I naizgled promašio temu. Bojim se da nemam dokaza u suprotno, ali imao sam ideju kako "prvu ljubav" ukomponirati u space marines sci-fi koji vidite. Naravno, u drugoj polovini stripa. ;)

Žao mi je što nisam stigao dovršiti strip. Ispričavam se svima (dakle, možda petorici vjernih čitatelja) koje zanima kako bi završio. Još sam jučer mislio da ću ga dovršiti naknadno, kod kuće, ali predomislio sam se nakon što sam se naspavao. Moj glavni problem nije s temom, već sa izvedbom. Prvo sam previše zaglibio u detalje... a zatim se počeo gubiti s istima - primijetite kako glavni lik malo ima, malo nema kacigu. No, što je - tu je. Mislim da dobro prezentira ono što kao strip autor i jesam (spor, a brzoplet :)).

U moju obranu, neispavanost je bila moj najveći neprijatelj. Pa... svačiji, jasno. Svaka čast hrabrim kolegama (i kolegicama) koji su izdržali svih 24 sata i dovršili svoje stripove (a ima stvarno dobrih među njima). Od nekih se to i očekivalo. Ja sam se nadao dovršiti svoj, ali lako je biti general prije bitke. Optimizam presahne 26 sati nakon buđenja i 300 prijeđenih kilometara. Htio sam dovršiti strip, ali mozak više nije radio kako treba. Ako uopće. Na jednoj od fotki u galeriji možete vidjeti kako je to završilo za mene. Sva sreća pa sam nosio vreću za spavanje i jastuk. :)

No, možda ostavljam krivi dojam na moj dojam. Neka vas moj stripovski fail ne zbuni. Bilo mi je super! Ne žalim novca ni vremena. Konačno sam upoznao neke ljude koje sam dosad poznavao tek po njihovim blogovima, nadimcima, ili radu. Neke znam i od prije. Sa svima je bio užitak čavrljati i zafrkavati se - jedino mi je žao što toga nije bilo više, no nismo zbog toga bili tamo - tome će doći prilika na CRŠ-u, nadam se.

Htio bih ovom prigodom posebno pozdraviti Maxima, koji se pokazao kao simpatičan, prijateljski raspoložen suučesnik, a i lukav stripaš. Hvala na društvu, nadam se da će biti još ovakvih susreta (a možda i na pivo odemo, ako ne budem opet bolestan). :)

Posebna zahvala ide i Meji što je, kao i uvijek, jednostavno predobar domaćin, a i neloš šofer. I što je napravio samo jednu tablu; mojih 12 u usporedbi i ne izgleda tako loše. ;)

Pozdravi Macanu, Ines i Vladi, organizatorima cijele stvari. Nadam se da će nagodinu biti još bolje, no možda tada iskušam sreću od kuće, ne bi li dokazao da naspavan mogu dovršiti 24-satni, 24-stranični strip.

Pozdravi i svima koji su sudjelovali. Pozdrav Jurici, kojega mi je bilo izuzetno drago upoznati uživo (a i zanimljivo, jer ga uopće nisam tako doživljavao preko neta :D). Pozdrav Dariju Arani, koji je opičen sto gradi (isto se ne bi reklo kad ga vidiš, al' stripovi su mu bolesni... in a good way... njegove table veselile su nas do u sitne nedjeljne sate, a da on toga nije ni bio svjestan). Pozdrav curama, koje su posramile i neke dečke svojom izdržljivošću, upornošću, a i kvalitetom svojih stripova. Pozdrav svima koje nisam imenovao, previše vas je. ;)

Ljudi, bilo mi je drago. Nadam se da se vidimo za mjesec dana na CRŠ-u. Za mene je ovo bilo ugodno i vrlo poučno iskustvo. Za početak, nadam se da sam i otklonio blokadu koja me mučila zadnje vrijeme... pa, slijedeći će dani pokazati. Čeka me Sergej, čeka me Vixen, čeka me... crtaj-kad-god-uvatiš-vremena strip. :)

2 comments:

Maxim said...

X na cijeli komentar.

reakcije oduševljenja suprotnog spola na Mejinu ludo dobru zurku i strip o dogodovštinama Zlatka Sudca su podigli atmosferu žestoko.
Organizacijski i produkcijski nam stvarno ništa nije falilo, možda je druženje bilo prigušeno, ali u suprotnom, možda bi bili znatno manje produktivniji tih 24 sata!

CRŠ nam ostaje za to.:)

Anonymous said...

Veoma disappointing što nije dovršen. Bilo bi odlično da taj Behemoth ispadne žena i onda se njih dvoje lagano upoznaju i razmjenjuju kulturalne razlike (kao Kevin Costner i Whitney, ili Rocky i Adrian), sve dok ne dođu do jedne univerzalije i ne počnu ju upražnjavati! I onda uzmeđ klasični zaplet Tristana i Izolde gdje je to sve monarhija i ona je kraljeva vjerenica i i i....VIDIŠ da si trebao dovršiti, nije na meni da pišem ovakvo smeće.